19 Σεπτεμβρίου 2007

Οχι στη χειραγώγηση του ΠΑΣΟΚ - Στήριξη στον Γιώργο Α. Παπανδρέου

To ΠΑΣΟΚ, διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του.
Μετά την οριστικοποίηση της εκλογικής ήττας του ΠΑΣΟΚ στις 16 του Σεπτέμβρη, αποκαλύφθηκε, από τα ίδια τα γεγονότα, ότι κάποιοι εκ των έσω δεν επιθυμούσαν την τελική επικράτηση της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.
Αντικειμενικά το κυρίαρχο ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν θα έπρεπε να είναι η αλλαγή ηγεσίας, αλλά η ανάλυση, σε βάθος, της αιτιολογίας της ήττας του ΠΑΣΟΚ και της εκχώρησης της διακυβέρνησης της χώρας στην Δεξιά, και η πρόταση για μια σταθερή ιδεολογική πλατφόρμα που δεν θα αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και θα εκφράζεται μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θέσεων και αξιών.
Άποψή μας είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, για να επανέλθει σε τροχιά νικης και για να καταστεί πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία πρέπει να εκφράσει με τρόπο αδιαπραγμάτευτο και σταθερό τις κλασσικές ιδέες του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.
Τις ιδέες για μια δίκαιη κοινωνία θεωρούμε ότι με τον πιο έντιμο τρόπο τις εκφράζει σήμερα ο Γιώργος Α. Παπανδρέου,ο οποίος πρέπει να βγεί ενισχυμένος και να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια μεγάλη νίκη στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν.
Επαναλαμβάνουμε ότι το ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη φάση δεν είναι η αλλαγή ηγεσίας.
Είμαστε υπέρ της δρομολόγησης των διαδικασιών που θα οδηγήσουν, μέσα σε κλίμα ενότητας, στην διενέργεια προγραμματικού συνεδρίου, που θα αναδείξει κυρίως τις ιδεολογικές διαφορές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με το νεοδεξιό ρεύμα το οποίο επιχειρεί με πραξικοπηματικό τρόπο και σε συνεργασία με μεγάλα συμφέροντα της χώρας να επιβάλλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην ηγεσία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.