26 Σεπτεμβρίου 2007

"Γιώργο προχώρα, άλλαξε τα όλα"

Μετά το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το μήνυμα που έστειλαν το κορυφαία στελέχη είναι ότι το Κίνημα βαδίζει με πόλιτικές διαδικασίες και ενωμένο στην εκλογή προέδρου.
Παρ' όλα αυτά κάποιοι συνέχισαν να αμφισβητούν τον θεσμικό ρόλο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, υπονομεύοντας την ενότητα του κινήματος καθημερινά με δηλώσεις σε ΜΜΕ, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ξεκινήσει ήδη να υλοποιεί, ανενόχλητη, την κρυφή της αντζέντα, η οποία περιέχει πλήθος αντιλαϊκών μέτρων. Ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζει μέχρι το τέλος του χρόνου και πρόσθετη αύξηση του ΦΠΑ.


Η πρόταση του Γ.Παπανδρέου για ψήφο εμπιστοσύνης από την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος, στόχευε ξεκάθαρα στην αποκάλυψη των πραγματικών υπονομευτών της ενότητας και των συνυπεύθυνων για την δραματική μείωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι η πρόταση του Γ. Παπανδρέου που υπονομεύει την ενότητα στο ΠΑΣΟΚ. Την ενότητα υπονομεύουν εκείνοι που δεν λειτούργησαν με γνώμονα το καλό του κινήματος και την υποχρέωση τους απέναντι στον λαό και στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη, πριν και μετά τις εκλογές.


Ο Γ. Παπανδρέου έθεσε σήμερα, με την ομιλια του, ζητήματα που έπρεπε να έχουν ξεκαθαρίσει από το 2004, με αιχμηρό τρόπο, όσο και αν ενοχλεί αυτή η στάση ... κάποιους στο Κίνημα.


Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στο πρόσωπο του Παπανδρέου είναι επιβεβλημένη μέχρι τις 11 του Νοέμβρη, από τα στελέχη, τους βουλευτές και κυρίως τη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ, η οποία το 2004 έδωσε ισχυρή εντολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα "Γιώργο προχώρα, άλλαξε τα όλα". Χαιρετίζουμε τη σημερινή, αυθεντικά "Παπανδρεϊκή" εμφάνιση και ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου.


Μετά τον Ρέλλο, χτύπησε ο (γραφικός πια) ... Μητσοτάκης


Ο γνωστός για την πολιτική του διαδρομή Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, "χτύπησε" και πάλι, εξαπολύωντας βρώμικη επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Α. Παπανδρέου. Ο Μητσοτάκης αναφερόμενος στο αίτημα του κ. Παπανδρέου για ψήφο εμπιστοσύνης από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή "τρελλή και καραγκιοζιλίκια", συμπληρώνοντας ότι "το παιδί δεν κάνει για αρχηγός".

Ο κ. Μητσοτάκης, γνωστός ως "εφιάλτης" και "αποστάτης" και ως "πρωθυπουργός - παρένθεση", καλό θα ήταν πριν ασκήσει κριτική στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μας πει τη γνώμη του για την καταστροφική εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Η ευθύνη για τις απανωτές ήττες της ελληνικής διπλωματίας βαραίνει αποκλειστικά την κορούλα του την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Αφού δεν κάνει για Υπουργός Εξωτερικών η Ντόρα. Γιατί δεν διδάσκεται από την επιτυχημένη θητεία του κ Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών;

Επίσης γνωρίζουμε το άγχος του κ Μητσοτάκη για την ανάληψη της αρχηγίας σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, από Βενιζέλο - Μπακογιάννη αντίστοιχα. Αυτό είναι το σχέδιο της διαπλοκής και των συμφερόντων. Φυσικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να απέχει από αυτό το "πανηγύρι".