22 Σεπτεμβρίου 2007

Υπερ των ιδιωτικών πανεπιστημίων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, υπέγραψε στην εισηγητική έκθεση του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Παραθέτουμε το αντίστοιχο απόσπασμα επί της αρχής και τη λίστα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν. Μεταξύ των ονομάτων βρίσκεται και αυτό του κ. Βενιζέλου, ο οποίος είχε οριστεί ως υπεύθυνος επί της διαδικασίας.
Δείτε το:

Το πλήρες κείμενο της πρότασης που κατέθεσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με τις υπογραφές του συνόλου των βουλευτών του Κινήματος, έχει ως εξής:

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στην πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος (κατά τα άρθρα 110 του Συντάγματος και 119 του Κανονισμού της Βουλής)

Άρθρο 16

α. Επί της αρχής

Για το ΠΑΣΟΚ η αναθεώρηση του άρθρου 16 πρέπει να βασισθεί σε 2 άξονες: (α) Η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει περαιτέρω και κατά προτεραιότητα το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και να εξασφαλίσει την αυτοδιοίκηση και την αυτοτέλειά του. (β) Η δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών Πανεπιστημίων πρέπει να οριοθετηθεί συστηματικά με βάση μία σειρά αυστηρών εγγυήσεων, αντίστοιχων προς τις εγγυήσεις των δημοσίων ΑΕΙ. Επιπλέον πρέπει να προβλεφθεί ρητά στο Σύνταγμα ότι τα μη κρατικά ΑΕΙ θα μπορούν να λάβουν αποκλειστικά τη μορφή των μη κερδοσκοπικών φορέων. Έτσι εξασφαλίζεται ο δημόσιος έλεγχος στον μη κρατικό εκπαιδευτικό χώρο.

β. Επί των παραγράφων 5 και 6 του άρθρου 16

Προτείνουμε την αναθεώρηση των παραγράφων αυτών έτσι ώστε διατηρουμένων των εγγυήσεων που ισχύουν για το δημόσιο Πανεπιστήμιο να παρέχεται η δυνατότητα σύστασης ΑΕΙ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και από ιδιώτες που αποβλέπουν να αναπτύξουν κοινωφελή δράση, μετά από κρατική άδεια. Απαραίτητο είναι να προβλέπεται ότι τα ιδρύματα αυτά θα υπάγονται σε κρατική εποπτεία με σκοπό τη διασφάλιση παροχής ανώτατης εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και την εγγύηση των αρχών της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της ελευθερίας της διδασκαλίας και της πλήρους αυτοδιοίκησης. Αυστηρός στόχος της νέας ρύθμισης πρέπει να είναι η δημιουργία ενός εθνικού συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης, με ενότητα και ομοιογένεια. Νόμος θα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας μη κρατικών ΑΕΙ, τη νομική μορφή τους, την εφαρμογή της αρχής της πλήρους αυτοδιοίκησης, τον τρόπο επιλογής και τα προσόντα του διδακτικού προσωπικού τους, τον τρόπο εισαγωγής σε αυτά και τις εγγυήσεις της επιστημονικής ελευθερίας. Το Σύνταγμα θα θέτει τις βασικές αρχές και προϋποθέσεις του εκτελεστικού αυτού νόμου προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της ταυτότητας προδιαγραφών, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

γ. Επί της παραγράφου 7 του άρθρου 16

Προτείνουμε την κατάργηση της παραγράφου 7 για να λυθούν τα όποια νομικά προβλήματα τέθηκαν κατά την εισαγωγή του νόμου που ενέτασσε τα ΤΕΙ στην ανώτατη εκπαίδευση.

δ. Επί της παραγράφου 2 του άρθρου 16

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την αναθεώρηση της παραγράφου 2 του άρθρου 16 με την προσθήκη αναφοράς για την ανάπτυξη της «ανθρωπιστικής, κοινωνικής και δημοκρατικής συνείδησης» ως σκοπού της παιδείας.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Γεώργιος Α. Παπανδρέου Κώστας Σημίτης Απόστολος Κακλαμάνης Φίλιππος Πετσάλνικος Χαράλαμπος Καστανίδης Δημήτριος Ρέππας Θεόδωρος Πάγκαλος Γεώργιος Ανωμερίτης Αλέξανδρος Ακριβάκης Σωκράτης Κοσμίδης Σταύρος Μπένος Απόστολος-Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος Δημήτριος Ανδρουλάκης Δημήτριος Γεωργακόπουλος Δημήτριος Κουσελάς Νικόλαος Χριστοδουλάκης Αθανάσιος Τσούρας Λάζαρος Λωτίδης Ανδρέας Μακρυπίδης Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου Μάρκος Μπόλαρης Γεώργιος Ντόλιος Αικατερίνη Περλεπέ-Σηφουνάκη Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης Θεοδώρα Τζάκρη Κωνσταντίνος Βρεττός Ιωάννης Κουτσούκος Φώτιος Χατζημιχάλης Νικόλαος Σαλαγιάννης Εμμανουήλ Σκουλάκης Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης Μαρία Δαμανάκη Συλβάνα Ράπτη Αναστάσιος Σιδηρόπουλος Εμμανουήλ Όθωνας Στυλιανός Ματζαπετάκης Ιωάννης Διαμαντίδης Χρήστος Χάιδος Κωνσταντίνος Γείτονας Απόστολος Φωτιάδης Βασίλειος Κεγκέρογλου Απόστολος Κατσιφάρας Γρηγόριος Νιώτης Δημήτριος Λιντζέρης Βασίλειος Τόγιας Πέτρος Ευθυμίου Βάσω Παπανδρέου Χρήστος Παπουτσής Παναγιώτης Σγουρίδης Χρυσάνθη Μανωλιά Ιωάννης Παρασκευάς Ελεωνόρα Κατσέλη Αθανασία Μερεντίτη Δημήτριος Βαρβαρίγος Εμμανουήλ Στρατάκης Χρήστος Αηδόνης Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος Ευάγγελος Αργύρης Μαρία-Ελένη Αποστολάκη Ιωάννης Βλατής Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος Καΐσερλης Βασίλειος Οικονόμου Μιχαήλ Παντούλας Ευαγγελία Σχοιναράκη - Ηλιακή Χρυσή Αράπογλου θεοχάρης Τσιόκας Θεόδωρος Κολιοπάνος Κωνσταντίνος Ρόβλιας Παναγιώτης Ρήγας Ροδούλα Ζήση Αριστείδης Μουσιώνης Μιχαήλ Καρχιμάκης Λεωνίδας Γρηγοράκος Ιωάννης Μαγκριώτης Μιλτιάδης Παπάιωάννου Αγγελος Μανωλάκης Πέτρος Κατσιλιέρης Βασίλειος Έξαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος Αντωνία Αντωνίου Μιλτιάδης Βέρρας Αγγελική Γκερέκου Ιωάννης Δημαράς Ιωάννης Δριβελέγκας Ελένη Κούρκουλα Άννα Διαμαντοπούλου Ιωάννης Μανιάτης Κίμων Κουλούρης Αθανάσιος Παπαγεωργίου Αλέξανδρος Παπαδόπουλος Αθανάσιος Μωραΐτης Γεώργιος Λιανής Ιωάννης Παπαντωνίου Δημήτριος Πιπεργιάς Χρήστος Πρωτόπαπας Ηλίας Παπαηλίας Σάββας Εμινίδης Στέφανος Τζουμάκας Γεώργιος Φλωρίδης Ανδρέας Φούρας Αναστάσιος Χωρέμης Ελπίδα Τσουρή Τηλέμαχος Χυτήρης Εκτωρ Νασιώκας Αθανάσιος Αλευράς Χρίστος Βερελής Ανδρέας Λοβέρδος Βασίλειος Γερανίδης Ευάγγελος Βενιζέλος Ιωάννης Τσακλίδης Ευάγγελος Παπαχρήοτος Λάμπρος Παπαδήμας Γεώργιος Παπαγεωργίου


Για όσους προσπαθήσουν να αντικρούσουν την πραγματικότητα τους παραπέμπουμε και στην αρθρογραφία του κ. Βενιζέλου.
Επειδή διάφορα παπαγαλάκια προσπαθούν να πείσουν ότι ο κ. Βενιζέλος είναι κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16, και ως εκ τούτου, κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, εμείς παραθέτουμε ένα απόσπασμα από άρθρο του ιδίου που δημοσίευσε η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και με το οποίο ουσιαστικά υποστηρίζει ότι για να υπάρξουν ιδωτικά πανεπιστήμια δεν χρειάζεται η αναθεώρηση του άρθρου 16, μπορεί να υπάρξουν έτσι κι αλλιώς.
Σήμερα, όμως, τα παπαγαλάκια της διαπλοκής, προσπαθούν να πείσουν ότι ο κ Βενιζέλος θα κάνει δήθεν "αριστερή στροφή". Αλήθεια ως "μελλοντικός ηγέτης" και "μελλοντικός πρωθυπουργός" ο κ. Βενιζέλος, θα επιτρέψει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και χωρίς την αναθεώρηση του άρθρου 16; Γνωρίζει καλά τι ορίζει το Σύνταγμα. Συνταγματολόγος είναι.
Με την παρακάτω επαναδημοσίευση αποκαλύπτεται ο καιροσκόπος, ο οποίος υπονόμευε όλα τα προηγούμενα χρόνια τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Α. Παπανδρέου.


Δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 12.3.2006
Του Ευάγγελου Βενιζέλου
"Η ισχύουσα συνταγματική διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 16 επιτρέπει στον κοινό νομοθέτη να θεσπίσει ειδικό νόμο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με την μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, που θα είναι εξοπλισμένο αφενός μεν με τις θεσμικές εγγυήσεις της πλήρους αυτοδιοίκησης και της ακαδημαϊκής του ελευθερίας, αφετέρου δε με τις θεσμικές και οργανωτικές ευελιξίες που προσιδιάζουν στην βούληση του δωρητή ή χορηγού του όλου εγχειρήματος, αρκεί φυσικά αυτός να εμφανιστεί"

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EINAI ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΑΥΤΟ????????

Ανώνυμος είπε...

Σε όσους επιμένουν να περιμένουν κάτι από τον Γ. Παπανδρέου και κυρίως την αριστερή στροφή, να τους θυμίσω τρεις στρατηγικές επιλογές του που δείχνουν την ...αριστεροστροφία του : υποστήριξη σχεδίου Ανάν, αλλαγή του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και συνεργασία με Μάνο, Ανδριανόπουλο...
Το ΠΑΣΟΚ θα γυρίσει τη σελίδα του και με νέο-ικανό αρχηγό, θα επανέλθει στις νίκες...
Η είσοδος των τέκνων των πολιτικών στην πολιτική, δικαιολογείται όταν πρόκειται για εξαιρετικές περιπτώσεις, όχι όταν πρόκειται για "μούλους"...

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΩΞΑΝ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟΜΠΑΛΑ
ΤΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΤΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΕΦΕΡΕ ΜΑΣ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

O Anikanos

Ανώνυμος είπε...

Μας Λένε
Ο Γιώργος δεν μπορεί να κερδισει εκλογές

--Ο Ανδρέας είχε χάσει 5- εκτός δημοτικών –ευρωεκλογών

Μας λένε
Ο Γιώργος δεν είναι δυναμικός

--Έχει αποκεφαλίσει Παπαντωνίου, Πάχτα, Νεονάκη, Κουλούρη, Ανθόπουλο,

Μας λένε
Ο Γιώργος δεν είναι ρήτωρ, δεν είναι πληθωρικός σαν τον Καραμανλή

--Κώστας Σημίτης……….

Ανώνυμος είπε...

Δε συνεργάστηκε μόνο με αυτούς, οι οποίοι ήταν και ανεξάρτητοι μετά βάσει συμφωνίας.
Έφερε και την Δαμανάκη και τον Άνδρουλάκη.
Είναι καλύτερος αυτός, παρά ένας αρχηγός που το παίζει αριστερός (άρθρο 16), για να έρθει στην εξουσία και ο οποίος μετά θα εφαρμόσει όλες τις δεξιές πολιτικές.
ΑΝ αυτά έχεις να του προσάψεις sagitaire, ουσιαστικά δείχνεις και μόνο σου ότι υπερτερεί του Βενιζέλου

Ανώνυμος είπε...

Eπειδή ζαλίζομαι να διαβάζω τα ονόματα είναι και ο Λοβέρδος σε αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Ο Βενιζέλος είναι προς το τέλος, στην προτελευταία σειρά.
Ο Λοβέρδος είναι λίγο πιο πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Gia tis politikes theseis tou venizelou pou einai mia akatasxeti mpourdologia kamia kritiki den akouw.
Asafis kai mpourdologos einai o fwstiras pou edwse entoli san upourgos politismou gia mia apo tis aisxroteres logokrisies pou eginan ta teleutaia xronia(OUTLOOK) yiati to apetise o xristodoulos kai oi akrode3ioi tou laos.
Enw o giwrgakis tote pire 3ekathari thesi kai to plirwse fisika me to filadio tou xristodoulou.
den akousa tote na pselizei tipota o kata ta alla lalistatos odostrotiras!!!
Oso yia to sxedio Anan, an eixe psifistei twra 8a mpainame ston 4o xrono kai ta pragmata tha itan teleiws diaforetika, enwmwni kipros, sevasmos antrwpinwn dikaiwmatwn, olokliri i kupros stin EE, ligotera tourkika strateumata, teleiws diaforetiki sxesi metin tourkia kai enoite kefalaia eleu8era ston proipologismo na ependithoun stin paidia kai stin ugeia.
Ellinarades kai uperpatriwtes zouraridokanelides se ena sosialistiko proodeutiko erwpaiko koma de xwrane.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ!

1.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ16 ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΒΟΥΛΗ?

2.Η ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ(βλ.1)?

3.Η ΝΕ0ΛΑΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ 16 ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ...Η ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΙΑ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ...

4 Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ 16 ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ (ΛΟΓΩ ΓΡΑΜΜΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ) ΑΛΛΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ!ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑΣΣΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΑΥΤΗΣ.ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΕ...

5. Ο ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΤΙΑ...

Το ότι επί τριάμισι χρόνια τάκαναν θάλασσα, είναι πανθομολογούμενο, εν πολλοίς κι απ΄ τους ίδιους…
Το ότι η πολιτική τους χειροτέρεψε την –οικονομική – θέση των πολλών κι ωφέλησε τους λίγους και τις πολυεθνικές, αυταπόδεικτο…
Το ότι, η αλαζονεία και η ασχετοσύνη ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των περισσότερων στελεχών τους, πέραν πάσης αμφισβήτησης…
Το ότι βουτήχθηκαν στα σκάνδαλα, τις μίζες και τις κλεψιές, σίγουρο…
 
Κι όμως, επέπλευσαν !...
 
Οι αντιλαϊκοί, οι αντεργατικοί, οι άσχετοι, οι άχρηστοι, οι μιζαδόροι, οι κλέφτες !...
Συνεχίζουν !... ( Έστω, με μικρότερη στήριξη…).
 
Ο λαός ψήφισε στις 16-9-2007 και πέρα από την πρωτιά της Ν.Δ., το πρώτο χαρακτηριστικό της ψήφου του, είναι η μείωση των ποσοστών της Δεξιάς και η αύξησης των ποσοστών της κεντροαριστεράς.
Το δεύτερο, όμως, χαρακτηριστικό της λαϊκής ψήφου έγκειται στο γεγονός πως εντός της κεντροαριστεράς το ΠΑΣΟΚ, μείωσε το ποσοστό του !...
 
Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει πως το ΠΑΣΟΚ κρίθηκε και επικρίθηκε, (σχετικά πάντοτε), όχι γιατί δεν έκανε σωστή, (και σκληρή), αντιπολίτευση στην απαράδεκτη κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά επειδή οι εναλλακτικές του πολιτικές προτάσεις δεν χαρακτηρίζονται από την ΄΄αριστερή΄΄ στρατηγική…
Οι λαϊκές κοινωνικές δυνάμεις έκριναν ότι η πολιτική αντιπρόταση του ΠΑΣΟΚ κινείται κι αυτή, εν πολλοίς, στα πλαίσια της κεντροδεξιάς, (περισσότερο δεξιάς), στρατηγικής και δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη των τελευταίων, σχεδόν, 20 χρόνων.
Πρόκειται για την πολιτική πεπατημένη, η οποία έχει κρατήσει το χάσμα μεταξύ ευρωπαϊκών και ελληνικών μισθών, μεταξύ υψηλόμισθων και χαμηλόμισθων στρωμάτων εργαζομένων, μεταξύ των αυξήσεων στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και των αυξήσεων στις αποδοχές των ανθρώπων της εργασίας στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο.
 
Στην άσκηση αυτής της πολιτικής, της πλήρως - ή σχεδόν πλήρως - υποταγμένης στους ανεξέλεγκτους και γι αυτό, σφαγιαστικούς κανόνες της ελεύθερης αγοράς και τις ντιρεκτίβες των κέντρων του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, οι δεξιοί πολιτικοί κι τα δεξιά κόμματα τα καταφέρνουν καλά γιατί βρίσκονται στα νερά τους. Δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις παριστάνοντας τον …καλύτερο…
 
Η πολιτική του κόμματος που ηγείται της κεντροαριστεράς, του ΠΑΣΟΚ, πρέπει ν΄ αλλάξει και στο κέντρο της να θέσει την εξυπηρέτηση και την προώθηση των συμφερόντων του μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας, των λαϊκών στρωμάτων, που είτε υποφέρουν από τη φτώχια, είτε ΄΄ρίχνονται΄΄ και αδικούνται, συνέχεια, στην κατανομή του παραγόμενου εθνικού προϊόντος.
 
Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. είναι, βέβαια, συνδικαλιστική παράταξη, που στόχο έχει να εκφράσει και να προωθήσει τα εργασιακά δικαιώματα και συμφέροντα των συναδέλφων στην ΑΤΕ. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει με την ίδια αποφασιστικότητα και συνέπεια, στηριζόμενη στην ψήφο και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.
Οι ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές της υφίστανται προκειμένου να υποβοηθούν την συνδικαλιστική της δράση και τους στόχους της.
Παράλληλα, όμως, οι παρεμβάσεις της στην κεντρική πολιτική σκηνή, στο βαθμό που γίνονται με σκοπό την εξυπηρέτηση των εργατικών συμφερόντων, είναι, όχι μόνο αναγκαίες, αλλά και επιβεβλημένες. Και θα τις κάνει…

http://www.seate.gr/paratakseis/disye/new_page_1.htm