25 Σεπτεμβρίου 2007

Η άποψη της Ελευθεροτυπίας για τα χαρακτηριστικά της αριστερής στροφής του ΠΑΣΟΚ


ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποια Αριστερά;

ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ το μήνυμα της κάλπης οι διεκδικητές της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν στροφή προς τα αριστερά. Αυτή η στροφή δεν μπορεί να γίνει με γενικές και αόριστες δηλώσεις, χωρίς να προσδιοριστούν και οι κινήσεις που θα επιβεβαιώνουν την πρόθεση για πραγματική στροφή.ΠΡΩΤΑ, επομένως, θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα: Στροφή προς ποία Αριστερά και πώς; Υπάρχει η παραδοσιακή Αριστερά, με πιο κοντινή προς το ΠΑΣΟΚ έκφραση τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα προχωρήσει το ανανεωμένο, ανασυγκροτημένο ΠΑΣΟΚ σε πραγματική συνεργασία με αυτό το κόμμα;ΣΗΜΑΙΝΕΙ αυτή η συνεργασία συμπόρευση στην άσκηση ουσιαστικής και ξεκάθαρης από αριστερά αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και προπαντός στις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμιστικές πολιτικές της, που πλήττουν τους ασθενέστερους και κατεδαφίζουν κοινωνικές κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ φανεί αυτή η συντονισμένη αριστερή αντιπολίτευση με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις στο Ασφαλιστικό, που σύντομα θα το ανοίξει η κυβέρνηση, στις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων, σε μέτρα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του, στο άρθρο 16 του Συντάγματος, που η πρόταση αναθεώρησής του έθεσε ένα κρίσιμο ζήτημα για την Παιδεία, όπως και σε όποια άλλα νεοφιλελεύθερα μέτρα που θα προωθήσει η Ν.Δ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ αξιόπιστη η στροφή προς τα Αριστερά, αν το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει συνεργασίες και άνοιγμα προς τις πολιτικές και κοινωνικές προοδευτικές δυνάμεις, όπως και τα κινήματα που αγωνίζονται για πιο δίκαιη κοινωνία, για περισσότερη δημοκρατία, για ισότητα ευκαιριών, για ελευθερία, δυνάμεις που δίνουν τη μάχη κατά του αυταρχισμού της εξουσίας και των όποιων μέτρων καταστολής.ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ τα Αριστερά σημαίνει επανασύνδεση με την κοινωνία και έμπρακτη εκδήλωση ευαισθησίας για τα προβλήματα της καθημερινότητας, που ταλαιπωρούν και βασανίζουν τον πολίτη. Σημαίνει έμπρακτη εκδήλωση ευαισθησίας για την αγωνία των νέων ανθρώπων, που βλέπουν ζοφερό και ανασφαλές το μέλλον.ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΣΕΙ το ΠΑΣΟΚ, ότι στρέφεται προς τα αριστερά, αν παραμείνει ένας μηχανισμός εξουσίας, ο οποίος με συνθήματα κενά περιεχομένου θα θελήσει να επαναπατρίσει αριστερούς ψηφοφόρους που το εγκατέλειψαν. Αν κινηθεί με αυτή τη λογική, θα διαπράξει μοιραίο λάθος και θα εισπράξει νέα ήττα, με όποια ηγεσία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/09/2007

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TI NOMIΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΙΜΩΝΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ; ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΘΕΝΩΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΗΜΙΤΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ. ΑΣ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, Η ΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΛΟΥΡΗ

Ανώνυμος είπε...

Έτσι έτσι παιδία! Πάτε τέρμα αριστερά, συνεργασία με το ΞΥΡΙΖΑ του Αλαμπάνου!
Κάντε προτάσεις να υιοθετούν παιδία οι τρανσέξουαλ.
Να καταργηθεί ο στρατός.
Να αναγνωριστούν οι μουσουλμάνοι ως της Θράκης ως Τούρκοι.
Να πηγαίνετε μαζί με το ΞΥΡΙΖΑ να απελευθερώνετε αυτούς που καίνε την Αθήνα.
Αναγνωρίστε τα Σκόπια ως Μακεδονία όπως έκανε και το ΞΥΡΙΖΑ!
ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Εμπρός για τη νέα αριστερά ΠΑΣΟΚ με George και ΞΥΡΙΖΑ με Αλαμπά!

Όλοι κερδίζουν από αυτό και εσείς αυνανίζεστε διανοητικά, και το ΚΚΕ θα πάρει όλους τους σοβαρούς παραδοσιακούς αριστερούς ψηφοφόρους που από σπόντα ψήφισαν ΞΥΡΙΖΑ και η ΝΔ θα μείνει για πάντα σην εξουσία αφού θα χάσετε τελείως τον ιδεολογικό χώρο του κέντρου που είναι και η ίδια η κοινωνία.

Αντε σούργελα πιάστε τοίχο τέρμα αριστερά! Εμείς είμαστε μαζί σας!