1 Οκτωβρίου 2007

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ στην ιστοσελίδα του Γιώργου Α.Παπανδρέου




Ευχαριστούμε την προσωπική ιστοσελίδα του Γιώργου Α. Παπανδρέου(www.papandreou.gr) για την φιλοξενία του ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ ως σχετικού συνδέσμου στο άρθρο Συνειδητοποιημένοι στο τι ακριβώς συμβολίζει για μας!’

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



Διαβάζω σήμερα στις εφημερίδες ότι ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να του διατεθεί μια αίθουσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για να κάνει δηλώσεις (20 θέσεις κλπ.), αλλά πήρε αναβλητική, δηλαδή αρνητική απάντηση.

Όποιος προβληματίζεται ακόμα για την αισθητική και τη σημειολογία της εμφάνισης στο Ζάππειο, παίρνει σήμερα με καθυστέρηση την καλύτερη απάντηση. Τη στιγμή που θα έπρεπε να δείξουν οι κομματικοί κλειδοκράτορες διαφορετική στάση και να προκαλέσουν μια καλή εντύπωση, αποδεικνύουν την ιδιοκτησιακή αντίληψη.

Το οικογενειακό, κληρονομημένο ΠΑΣΟΚ είναι καταδικασμένο να ξεφτίσει, αν δεν γίνει ανανέωση. Η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη, όπως εκείνη της μεταπολιτευτικής "Ένωσης Κέντρου": ξεκίνησε με την ελιτίστικη υποτονικότητα του Μαύρου και κατέληξε στη συνοικιακή επιθεώρηση του Ζίγδη. Οι νεότεροι που δεν ξέρουν, ας ρωτήσουν να μάθουν.

Ανώνυμος είπε...

Και εσύ και ο Βενιζέλος δεν έχετε καταλάβει κάτι σημαντικό.
Οι υποψηφιότητες μέχρι τώρα είναι απλώς λόγια, δεν έχουν επικυρωθεί από συνέδριο. Ο κύριος Βενιζέλος είναι ένας απλός βουλευτής και τίποτε άλλο.
Δηλώσεις από την αίθουσα που ζήτησε να κάνει, δε γίνοτναι από όποιον του γουστάρει.
Μπορεί ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ Γιάννος Παπαντωνίου να λέει ότι ο Παπανδρέου ουσιαστικά έχει παραιτηθεί και είναι υπηρεσιακός Πρόεδρος (άκουσον - ακουσον), αλλά αυτό δεν ισχύει.
Κάποια στιγμή ο Βαγγελάκης πρέπει να μάθει να σέβεται τους θεσμούς, ήξερε ότι δεν είχε δικαίωμα να μιλήσει στην αίθουσα, αλλά πάλι ήθελε να προκαλέσει.
Ξέρει ότι μένουν ακόμα 40 μέρες και η υποψηφιότητά του δεν έχει επικυρωθεί και όμως παρουσιάζει πλατφόρμα ιδεών και διάγγελμα.
Αυτά τον καθιστούν αηθή και απόλυτα προκλητικό. Γι' αυτό θα χάσει, γιατί εμείς δεν είμαστε χωριάτες, δεν εκτιμούμε μόνο τα μεγάλα λόγια.
Αν δεν έχεις ήθος πως θα κυβερνήσεις άνθρωπέ μου ανήθικα;
Ακόμα και το τελευταίο επιχείρημα που είχαν οι κύριο Λοβέρδος και Πρετεντέρης για στήριξη Παπανδρέου από το δεξιό τύπο, καταρρίφθηκε με τη στροφή της Αυριανής (Σήκω και φύγε Γιωργάκη και άλλα καταπληκτικά), πολύ ύποπτη στροφή κατά τη γνώμη μου.
Ο κύρις Βενιζέλος επειδή έχει τα συμφέροντα πίσω του νομίζει ότι νομιμοποιείται να πράττει και να μιλάει ως πολιτικός ηγέτης, αυτό και πολλά άλλα δείχνουν το πόσο επικίνδυνος είναι.

Κρεμέτης Στέφανος είπε...

Στηρίξτε την υποψηφιότητα του Γιώργου Ζαφειρίδη:

igesia-pasok.blogspot.com

prasinoskosmos είπε...

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. ΚΟΥΤΣΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ

theodore είπε...

Στις 11/11 ψηφίζουμε για ένα ΠΑΣΟΚ δυνατό,πρωτοπόρο,μαχητικό.

www.karsilamas.blogspot.com

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Προκειτε γιατην δημοκρατία.
παρακαλώ παρτε θέση.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Πες ότι είσαι σε πόλεμο και χρειάζεται να αναθέσεις το στρατό σου σε έναν από δύο στρατάρχες. Ξαφνικά μαθαίνεις ότι ο εχθρός σου παθιασμένα θέλει τον έναν από τους δύο ενώ τρέμει στην ιδέα να μπει ο άλλος. Τι κάνεις;
Ο νοών νοείτο αγαπητοί υποστηρικτές του Γιώργου.....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου ποτέ ο εχθρός σου δε θα σου πει ποιον πραγματικά θέλει γιατί απλά θέλει το κακό σου

Ανώνυμος είπε...

Προς Ράνια
Μα ούτε και η ΝΔ έχει εκφραστεί ποτέ ανοιχτά υπερ του Γιωργάκη.
Είναι απλά αυτονόητο ότι θέλουν αυτόν για κάθε έναν που αντιλαμβάνεται τα βασικά...

Που και που βέβαια κάποιοι από τους πιό ανεξέλεγκτους της ΝΔ το πετάνε πχ δήλωση Ψωμιάδη : "ε τι να σας πω; Ότι συμφέρει την ΝΔ να εκλεγεί ο Γιώργος; Ε εντάξει λοιπόν το παραδέχομαι έτσι είναι"

Όπως επίσης και η εμφανής αλλά προσεκτική αντι-βενιζελική ρητορική από τον Τράγκα κάθε μέρα στο Άλτερ

Ανώνυμος είπε...

Προτάσεις για την οργανωτική δομή του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Την πρότασή του για την οργανωτική δομή του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τη Δευτέρα από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος περιλαμβάνεται η εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το σύνολο των μελών και φίλων του Κινήματος που περιλαμβάνονται σε εκκαθαρισμένο και πιστοποιημένο από την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) ψηφιακό μητρώο. Η θητεία του προέδρου θα είναι τετραετής.

Η πρόταση συμπληρώνεται με την εκλογή του γραμματέα και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από τακτικό Συνέδριο που συνέρχεται κάθε τρία χρόνια. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα είναι ολιγομελές και θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα.

Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η πρόταση Βενιζέλου προβλέπει συντονισμό της από πενταμελές εκλεγμένο προεδρείο που λειτουργεί με επικεφαλής τον γραμματέα της, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως επικεφαλής της, «δεν ασκεί το δικαίωμα διαγραφής βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά παραπέμπει κάθε παράπτωμα άξιο λόγου στην Επιτροπή Καταστατικού και Δεοντολογίας».

Επίσης, συγκροτείται Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει καθημερινά και η οποία αποτελείται από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, τον γραμματέα του Πολιτικού Σχεδιασμού, τον εκπρόσωπο Τύπου και τα κατά περίπτωση αρμόδια στελέχη.

Συγκροτείται Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που συνεδριάζει το αργότερο κάθε δίμηνο και αποτελείται από το Πολιτικό Συμβούλιο και άλλα 140 μέλη που εκλέγονται από το Συνέδριο.

Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την πρόταση Βενιζέλου, συγκροτείται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, την Κοινοβουλευτική Ομάδα, την ομάδα των ευρωβουλευτών, τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές
οργανώσεις, στην ΕΝΑΕ, στην ΚΕΔΚΕ, και σε κοινωνικούς φορείς, καθώς και εκπροσώπους της νεολαίας και τους γραμματείς των περιφερειακών επιτροπών. Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται σε τακτική σύνοδο κάθε τετράμηνο.

Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε τη θεσμοθέτηση μεγίστου αριθμού δύο συνεχόμενων και τριών συνολικά θητειών στα όργανα του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Βενιζέλος προτείνει επίσης τη συγκρότηση «σκιώδους κυβέρνησης», ενώ τάχθηκε και υπέρ της κατοχύρωσης ρευμάτων και τάσεων μέσα στο ΠΑΣΟΚ με δυνατότητα παρέμβασης.

Παρουσιάζοντας την πρότασή του, ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή είναι ανοιχτή σε διάλογο μέσα από τον οποίο θα οριστικοποιηθεί και θα κατατεθεί στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν σε περίπτωση που εκλεγεί θα θέσει θέμα πρόωρων εκλογών, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Καραμανλής ήδη με την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις στένεψε απελπιστικά τους ορίζοντες της κυβέρνησής του.

Έχουμε μια κυβέρνηση -σημείωσε- με οριακή αυτοδυναμία 152 βουλευτών που βλέπει κοινωνικούς κλυδωνισμούς και έρχονται, όταν έχουμε εξαγγελία αλλαγής εκλογικού νόμου, όταν έχουμε το προεκλογικό εκβιαστικό δίλημμα του Καραμανλή «ή αυτοδυναμία ή προσφυγή σε κάλπες» και όταν έχουμε Ευρωεκλογές σε 18 μήνες το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, καθώς δεν διαθέτει απεριόριστο χρόνο και δεν είναι μόνο του στο πολιτικό σκηνικό.

Ό,τι κάνουμε ως τις 11 Νοεμβρίου έχει άμεση σχέση με τις εκλογές και την υπόσταση της παράταξης, καθώς δεν υπάρχει μέση λύση ούτε μπορούμε να κάνουμε βήμα σημειωτόν. Θα πρέπει αυτά που λέμε για νικηφόρο μεγάλο πατριωτικό ριζοσπαστικό και λαϊκό προοδευτικό Κίνημα να μετατραπεί σε πράξη και στο αποτέλεσμα των εκλογών. Και αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα για τους πολίτες, είπε ο κ. Βενιζέλος.

Eρωτηθείς για το αν φοβάται διάσπαση του κόμματος μετά την 11η Νοεμβρίου, απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο και όσοι το καλλιεργούν δεν γνωρίζουν την κομματική ιστορία του Kινήματος.

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά από τις εκλογές και από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ο κ. Βενιζέλος, χρησιμοποίησε την αίθουσα των γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη, για να παρουσιάσει τις πολιτικές του θέσεις.

theodore είπε...

Σύντροφοι,στις 11/11 κρίνονται πολύ περισότερα πράγματα από την αρχηγία.
Κρίνεται η ίδια η ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ ως κόμμα εξουσίας,ως κόμμα σοσιαλιστικό,ως κόμμα πατριωτικό.
Ο ΓΑΠ έχει προαποφασίσει να μας οδηγήσει σταδιακά σε απομόνωση,συρρίκνωση,καταποντισμό.
Οι νεωτερικές του ιδέες,εκπορευόμενες πάντα από ξένα κέντρα περί “Κοινωνίας των πολιτών” και “Συμμετοχικής δημοκρατίας”,δεν έχουν πέραση στον Ελληνικό λαό.
Σιγά,σιγά όλοι καταλαβαίνουν τον σκοπό για τον οποίον δημιουργήθηκε όλο αυτό το πλέγμα οργανώσεων και μηχανισμών.
Οι λαοί αντιδρούν παντού.Το παραμύθι αργά,αλλά σταθερά,ξεθωριάζει.
Αν αφήσουμε τον ΓΑΠ,τον Ρόντο,τον Γερουλάνο,την Λάμψα,την Καραμάνου να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο,θα είμαστε υπέυθυνοι εμείς και μόνο εμείς για το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσουν όλοι αυτοί στην πατρίδα μας.
Μην πέφτετε στην παγίδα που στήνουν.Το παραμυθάκι τους ότι μόνο οι γραφικοί,οι φασίστες και οι αναρχικοί αντιστέκονται στα κελεύσματα της “νεας εποχής” καταρρέει σε όλον τον κόσμο.Οι φωνές αντίστασης πυκνώνουν παντού.

Αυτό που πρέπει όλοι μας να κανουμε είναι να πείσουμε τις πλατιές μάζες των συμπολιτών μας για την κρισιμότητα των εκλογών.

Ετσι κι αλλιώς τα κέντρα αποφάσεων έχουν προαποφασίσει ήδη την…διάδοχο του ΓΑΠ,αν αυτός αποτύχει ξανά.(Λέγε με Αννούλα).

Σύντροφοι,μην τους αφήσετε.

Η κληρονομιά που μας άφησε ο Ανδρέας είναι βαριά.

Ας μην επιτρέψουμε στους τυχάρπαστους να πετύχουν ότι δεν πέτυχε ο Αβέρωφ,ο Μητσοτάκης,ο Εβερτ,η CIA κι άλλοι πολλοί.
Να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε.Ενα ΠΑΣΟΚ αγαπητό στους φίλους και φόβητρο στους εχθρούς.
Ενα ΠΑΣΟΚ που έμενε σταθερό στις βασικές αρχές της λαϊκής κυριαρχίας,της εθνικής ανεξαρτησίας,της συμπαράταξης με τους μη προνομιούχους.

Πρέπει να νοιώσουμε ξανά περήφανοι.

Να σηκώσουμε ψηλά τις σημαίες του αγώνα,της αμφισβήτησης,της παλης,της ιδεολογίας.

Αρκετά έχουμε απογοητευτεί.

Το θέμα δεν είναι λοιπόν ποιός θα είναι ο αρχηγός στις 12/11.

Το κρίσιμο είναι ποιός δεν πρέπει να είναι.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΛΥ ΦΟΡΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ..ΜΟΛΙΣ ΧΑΣΑΜΕ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ...ΚΑΚΩΣΣΣ....ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΗΓΕΤΗ ΟΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..